skip to Main Content

Fit-Ball е не само средство в кинезитерапията, но една нова концепция за движение. Освен формата на Fit-Ball, лечебният ефект на топката се обуславя още и от въздействието на колебателните й движения. Вибрациите, които се усещат при седеж или лег върху топката, са сходни с тези, предизвикани от лечебната конна езда. Ездата е сложно координационно движение, особеностите на което се проявяват в това, че мускулната активност се осъществява в условия на подвижна опора. За да се запази равновесие е необходимо да се уеднаквят центъра на тежестта на ездача и коня. Същото се случва и при изпълнения на упражнения върху Fit- Ball.
Тези вибрации оказват обезболяващ ефект, стимулиращо въздействие върху надбъбречната жлеза, перисталтиката на червата, функциите на жлъчния мехур и черния дроб, стомаха и др. Колебанията предизвикани от топката се предават по целия гръбначен стълб, а от там до главния мозък.
Всички знаем, че гръбначния стълб е оста на нашия организъм и неговото състояние се отразява на човека. Научноразработената и методически обоснованата система Fit-Ball предлага цял комплекс от упражнения, които възстановяват тонуса на гръбната и цялата скелетна мускулатура.
Друга специфична област на въздействие е вестибуларният апарат. Заниманията с Fit-Ball обезпечават „меко“ натоварване, тъй като упражненията могат да се изпълняват практически при отсъствие на натоварване на долните крайници, което не е маловажно за хора, при които се налага да се избягва стоежът- например при разширени вени и наднормено тегло.
Ако и Вие сте пробвали други концепции за лечение и профилактика и не сте постигнали необходимия ефект, елате в студио Human Body Msters- HBM. Тук ще Ви помогнем.

Back To Top