skip to Main Content

Мили дами, не забравяйте:
Винаги има какво да се направи, за да се чувствате по-добре през бременноста!!!
Масажите могат да бъдат част от вашата профилактика и комфорт през този различен за вашето тяло период.
1. Може да се възползвате от тази процедура, ако не сте с високорискова бременност. Препоръчваме ви да се консултирате с вашия гинеколог.
2. Масажите, които ние предлагаме се провеждат от облекчено изходно положение. Позицията не трябва да предизвика дискомфорт на бременната жена.
3. Процедурата може да се промени според моментното състояние на дамата. Масажът трябва да отговаря на нуждите на жената.
4. През различните етапи на бременноста може да се провеждат безопасни масажи на различни зони на тялото. Не е нужно да се масажира цялото тяло. Не е нужно да търпите болка, схващане и дискомфорт, защото очаквате да се проведе стандартен масаж на цяло тяло със стандартните за този масаж техники. Ние адаптираме масажните техники спрямо нуждите на дамите.
5. Ако състоянието ви не позволява масаж, може да ви предложим друг набор от техники, които положително да повлияят състояние ви. Ако състоянието ви не е в нашата компетенция, ще ви насочим към подходящ специалист. Не всичко е на всяка цена. Здравето на нашите клиенти е от първо значение.
6. Ако нямате индивидуални противопоказания за провеждане на някаква терапия може през цялата бременност да ви се прилагат масажни техники от квалифицирани специалисти. Ние знаем особеностите на всеки етап на бременността. Като кинезитерапевти знаем позволените и забранени техники при работа с бременни. Винаги подхождаме с повишено внимание към бременните дами.
7. Важна част от нашите процедури по кинезитерапия и масаж е добрата комуникация с клиентите, снемането на обстойна анамнеза и вземане под внимание на моментното състояние на човека.
Мили дами, не се страхувайте да питате. Ако нещо ви боли, обадете се и ние ще ви кажем дали можем да ви бъдем полезни. Нека тези 9 месеца бъдат спокойни и изпълнени със щастие и вълнение, а не с болки и дискомфорт. ♥️
ОСНОВНИТЕ ползи от масажа по време на бременност са:
– намалява стреса
– облекчава мускулните и ставните болки
– подобрява кръвообращението и лимфния поток. По този начин се преодоляват отоците, които са често явление при бременни.
-подобрява съня
– намалява тревожноста
– подобрява подвижноста на опорно-двигателния апарат, което олеснява раждането и възстановяването след това.

Back To Top